RSS

Álljunk mög egy szóra!

írta: Csöpy Fúzió ; 2009.06.29. 22:45

Aranydrága szíveim!

 

Anno domino a Csöpy Fúzió Lakodalmas Indusztriál zEnekar honlapján indítottunk egy rovatot Álljunk meg egy szóra! címen. Gondolom, ez a sokak számára ismert, már-már szállóigévé vált mondat komolyabb gyerökkori élményöket – ne adj isten, traumákat – hoz a felszínre, melyek űberölik a Misi mókus kalandjait is akár. No, akkó is, mög most is láthattuk­/láthatjuk felejm szömtökkee' mikvogymukk, hogy nem köll olyan messzire mönni, ha az embör fia/lyánya ilyen nyelvi bakikkal, számomra „nyelvi idiotizmusokkal” akar/bir/szeretne találkozni. Nyelvi idiotizmus azé', mer’ néha ilyen bunkók vagyunk, basszáj – másszó is, de errű maj' máskó, és folyamatosan elmerenghettök, miután kibötűztetök egy-két Csöpy cikket a röggeli kávé mellé!

Szóva' aranyoskáim (Azúrban), nem akarunk mi itten nyelvművelni, nem akarunk okosítani, mee fölöslegös. Csupán elétök tárunk egy-két "csemegét", hogy lássátok, ezek is mink vagyunk (sajnos), és van mit javítanunk, van mit fejlődnünk. Olvassál, oszt gondókozzá – ez a napi tanács.

Az itt közőt anyag saját gyűjtés. Remélhetőleg folyamatosan bővül majd. Ehhön szükségünk van a ti segítségötökre is! Hasonló jellegű képeitöket elküldhetitek a Csöpy ímél címére: csopy.fusion@gmail.com

No, baszodalássan, szevaaaasz! Íme, itten van egy kis ízelíttő, amolyan népművelő pédamutítás, vagy miapicsa:

 

szólj hozzá : helyesírás nyelvművelés példamutatás grétsy csöpy fúzió

A bejegyzés trackback címe:

https://csopy-fusion.blog.hu/api/trackback/id/tr801216581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása